Humanitas alege GECAD NET si Office365 pentru un plus de flexibilitate

 

Humanitas alege Dendrio si Office365 pentru un plus de flexibilitate

 

Achizitia unor echipamente hardware pentru formarea unei retele complexe, configurarea acestora, mentenanta lor, la care se adauga devalorizarea intr-un timp foarte scurt, aduc nu doar costuri mari pentru companie, dar si blocarea de resurse umane pe o perioada de timp destul de indelungata. Grupul Humanitas a inteles acest lucru si recent a decis sa inlocuiasca infrastructura on-premise cu o solutie in cloud.

 

Untitled-1

 

Solutia

Office 365 a fost solutia optima aleasa de Grupul Humanitas impreuna cu Dendrio pentru simplificarea administrarii infrastructurii IT, pentru cresterea mobilitatii, dar si reducerea costurilor. Cu aceste obiective atinse, Humanitas se poate concentra asupra activitatilor cu impact mare in business.

Astfel, solutia ideala:

  • Ofera posibilitatea adaugarii si eliminarii facile de utilizatori, in concordanta cu obiectivele de dezvoltare ale grupului;
  • Diminueaza costurile cu infrastructura si ofera mai multa transparenta asupra lor;
  • Simplifica administrarea si permite echipei IT interne sa se focalizeze pe activitati importante pentru business;
  • Pastreaza un nivel ridicat al calitatii si productivitatii;
  • Ofera mai multa mobilitate angajatilor.

 

Impactul asupra business-ului

Simplificarea administrarii si focalizarea echipei IT pe activitati cu impact mai mare in business.

In urma trecerii la Office 365, principalul obiectiv al Grupului Humanitas – simplificarea administrarii infrastructurii IT – a fost indeplinit..

Acum, echipa IT a Grupului Humanitas monitorizeaza calitatea serviciului oferit, configureaza conturi si casute de email pentru noii utilizatori, nu isi aloca resursele interne pentru achizitii de hardware si configurari de retele, instalare de update-uri, patch-uri de securitate etc.

Reducerea costurilor cu pana la 30%

Fiind un serviciu gazduit pe o infrastructura administrata de Microsoft, Office 365 elimina necesitatea unei investitii initiale in infrastructura IT (achizitia unui server, a licentelor necesare si a serviciilor de configurare si instalare) si asigura posibilitatea extinderii in timp a gradului de utilizare in functie de necesitati.

In plus, licentierea se face pe baza de subscriptie anuala, ofera costuri predictive si nu implica o investitie initiala mare.

Posibilitatea adaugarii si eliminarii facile de utilizatori si sustinerea planurilor de dezvoltare

Cu Office 365, Grupul Humanitas are posibilitatea adaugarii sau eliminarii de utilizatori in functie de cerinte, ceea ce reprezinta un beneficiu major pentru o organizatie complexa si cu planuri de dezvoltare pe termen lung.

Acces la facilitati de lucru colaborativ si mai multa mobilitate pentru angajati

In urma alegerii Office365, Grupul Humanitas obtine o crestere a productivitatii echipei prin utilizarea unei suite integrate care permite lucrul colaborativ si controlul proceselor interne.

In plus, conectarea mobila a angajatilor la email este un beneficiu relevant pentru intreaga companie, pentru ca angajatii reusesc sa-si desfasoare activitatea fara intreruperi oriunde s-ar afla.

Cresterea disponibilitatii serviciilor la peste 99%

Pentru Office 365, Microsoft garanteaza o disponibilitate de peste 99%, reusind astfel sa pastreze un nivel ridicat al calitatii si productivitatii.

Mai mult, Microsoft isi asuma raspunderea pentru aceasta continuitate in functionare, ceea ce aduce un plus de confort Grupului Humanitas.

 

Ce spune Humanitas despre aceasta colaborare

In alegerea Dendrio ca furnizor, au cantarit mult si statutul de partener LSP al Microsoft, dar si numeroasele competente si certificari detinute de catre companie si echipa tehnica.

“Sunt multumit de Dendrio ca partener in relatia cu produsele Microsoft, colaborarea cu ei este foarte buna, sunt receptivi si prompti in rezolvarea oricarui incident tehnic ce apare si, de asemenea, sunt flexibili din punct de vedere comercial intelegand perfect limitarile si nevoile clientului.” – Gabriel Georgescu, IT Manager Grupul Humanitas.

Dincolo de flexibilitate, reducerea costurilor si simplificarea operationala, Humanitas a gasit in Dendrio un partener pe termen lung, care intelege activitatea si nevoile clientului si ofera suport pe masura.

 

Despre Grupul Humanitas

Fondata in 1990 de Gabriel Liiceanu, Editura Humanitas a devenit in decurs de douazeci de ani Grupul Humanitas, un holding cultural care reuneste firme independente juridic, insa avand evidente legaturi intre ele – Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia, Societatea de difuzare Librariile Humanitas si, din 2010, Humanitas Digital.