Compania de Apa Buzau obtine un grad ridicat de securitate si o reducere cu 20% a timpului necesar pentru administrarea solutiei cu FortiGate si FortiAnalyzer

 

Solutia FortiGate recomandata de de consultantii Dendrio a insemnat alegerea optima pentru compania noastra. Ne-a oferit un nivel ridicat de securitate, iar timpul necesar pentru administrarea sistemului s-a redus cu peste 20%.” declara Lavinia Bucur, Sef Serviciu Informatizare, Compania de Apa Buzau.

Untitled-1

 

Despre organizatie

Compania de Apa Buzau este operatorul regional al serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare din judetul Buzau. Compania a fost infiintata in urma reorganizarii, prin divizare, si functioneaza ca operator regional incepând cu 1 ianuarie 2008.

Ca operator regional, responsabilitatile majore ale companiei sunt sanatatea si confortul consumatorilor buzoieni, siguranta mediului si protejarea surselor de apa.

O activitate cu complexitatea celei desfasurate de Compania de Apa Buzau poate fi astazi una eficienta si cu rezultate calitativ superioare, daca este sustinuta de un sistem informatic modern, bine pus la punct si care sa elimine riscurile de securitate.

 

Situatia initiala

Solutia de securitate utilizata de Compania de Apa Buzau era Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 (TMG). Aceasta solutie raspundea satisfacator nevoilor companiei, din punct de vedere tehnic, insa solutia nu a mai primit update-uri inca din 2012, iar din aprilie 2015 producatorul a incetat sa mai acorde suport, ceea ce se traduce prin cresterea riscurilor de securitate pentru companie.

Compania de Apa Buzau isi dorea, in primul rând, o solutie care sa ofere un grad ridicat de securitate, fiind tinta unor atacuri cibernetice targetate catre aflarea datelor confidentiale, date cu caracter personal etc., dar in acelasi timp o solutie usor de administrat, care sa ofere o gama diversificata de rapoarte, customizabile, rapoartele oferite de TMG fiind mari si greu de analizat.


Solutia

FortiGate si FortiAnalyzer au fost solutiile optime alese de Compania de Apa Buzau, impreuna cu Dendrio, pentru simplificarea administrarii IT, cresterea gradului de securitate si imbunatatirea rapoartelor de securitate.

Astfel, FortiGate ofera un sistem de protectie unificata impotriva virusilor si aplicatiilor spyware, precum si a altor amenintari la nivelul statiilor de lucru si previne atacurile din exterior, in timp ce, FortiAnalyzer completeaza cu rapoarte detaliate cu privire la virusi, malware, spyware, trafic web, protectia datelor, email centralizate din toate solutiile Fortinet din retea.

 

Impactul asupra businessului

 

Ofera un grad ridicat de securitate si previne atacurile din exterior

FortiGate asigura protectia intregului sistem informatic prin scanarea in timp real a mesajelor si a atasamentelor venite prin posta electronica, fara a intarzia livrarea mesajului catre destinatar (se opreste atasamentul pana la clasificarea acestuia ). Solutia monitorizeaza activ toate serverele si echipamentele de retea, identifica imediat problemele aparute – si dispune de instrumente automatizate pentru diagnosticare si remediere.

 

Timpul necesar pentru administrarea solutiei de securitate s-a redus cu peste 20%

In urma trecerii la FortiGate, unul dintre principalele obiective ale Companiei de Apa Buzau – simplificarea administrarii infrastructurii IT – a fost indeplinit.

Acum, echipa IT a Companiei de Apa Buzau monitorizeaza calitatea serviciului oferit, nu isi aloca resursele interne pentru instalare de update-uri, patch-uri de securitate etc.

 

Disponibilitatea rapoartelor centralizate si analiza completa a evenimentelor de securitate cu FortiAnalyzer

FortiAnalyzer are peste 400 de rapoarte predefinite ce pot fi modificate in functie de cerintele fiecarui utilizator in parte, ajuta in monitorizarea si gestiunea globala a politicilor, identificarea diverselor forme si complianta la normele guvernamentale impuse in ceea ce priveste protejarea identitatii si exploatarea breselor de securitate.

FortiAnalyzer ofera functionalitati avansate cum ar fi punerea in carantina a fisierelor infectate cu malware, suspectate ca fiind malware, scanarea vulnerabilitatilor din retea, analiza traficului si arhivarea traficului de tip email, web, mesagerie instanta si si a transferului de fisiere, cat si corelarea incidentelor pentru identificarea posibilelor „atacuri targetate”, dar si a atacurilor de tip „zero hour”.

Analiza capacitarii si a utilizarii retelei se traduce printr-o gestionare mai eficienta a resurselor interne si o scadere a costurilor pentru echipamentele hardware.

 

Actualizarile se realizeaza in mod automat pe statii, nefiind necesara alocarea de resurse IT in cadrul companiei

FortiGuard Distribution Network (FDN) este o retea globala de distributie de actualizari pentru solutiile FortiGate, FortiWiFi, FortiMail, FortiAnalyzer, FortiDDoS, FortiDB, FortiWeb, FortiSandbox, FortiClient si FortiManager. Acestea asigura actualizarea continua si automatizata a functionalitatilor antivirus/anti malware, IPS, filtrare Web, si anti spam, protejând aplicatiile de noile tipuri de atacuri. Bazata pe analiza si invatare automata (machine learning) a datelor colectate la nivel global, transforma cantitai uriase de date in actualizari in timp real a solutilor Fortinet, asigurand unul dintre cei mai buni timpi de raspuns la vulnerabilitati noi, virusi, malware, botnets si exploituri de tip „zero-day”.

Configuratia implicita a solutiei FortiGate este setata pentru a primi actualizari la fiecare 4 ore. Acest interval este folosit pentru a optimiza sarcina de cereri de actualizare trimise la serverele FortiGuard.

Sunt disponibile o multitudine de setari care pot fi realizate in interfata de administrare, precum si aceea de a stabili cu exactitate momentul actualizarilor programate.

 

Cresterea productivitatii si a performantei angajatilor

Cu ajutorul FortiGate si FortiAnalyzer, Compania de Apa Buzau poate sa identifice si sa elimine din cadrul retelei amenintarile cibernetice in timp util, permitand echipei IT sa se focuseze pe problemele interne stringente.

Productivitatea angajatilor reprezinta unul dintre cele mai importante obiective de business, iar automatismele, trasabilitatea si interfata prietenoasa oferite de sistemele Fortinet sunt de real ajutor in optimizarea timpului de lucru si a managementului activitatilor.