WannaCry – cel mai mare atac cibernetic din istorie

Data: 15.05.2017

 

Romania a fost lovita de WannaCry (Wanna Decryptor), cel mai periculos atac ransomware si cel mai mare atac cibernetic inregistrat pana in prezent.

 

Lumea se confrunta cu intensificarea amenintarii pe care o reprezinta atacurile cibernetice, dupa cel mai recent val care a afectat peste 200.000 de sisteme informatice din aproximativ 150 tari. Printre institutiile din Romania tintite de atacuri informatice se numara Uzina Dacia Mioveni si Grupul Reanult.

Seful agentiei UE pentru cooperare in materie de aplicare a legii a afimat ca exista posibilitatea unui nou atac cibernetic. Mai multi experti in securitate cibernetica sunt de parere ca un astfel de incident, chiar mult mai puternic de aceasta data, este iminent si s-ar putea produce chiar in cursul zilei de luni, 15 mai 2017.

Aceste program este unul foarte periculos deoarece a fost construit de hackeri care au folosit unelte NSA. Odata infectate, PC-urile afiseaza un mesaj prin care se cere o suma intre 300 si 600 de dolari (in moneda Bitcoin) pentru a debloca datele. Daca se refuza plata, datele vor fi sterse la data de 19 mai 2017.

 

Afla din materialul video de mai jos, cum poti proteja datele importante din compania ta cu ajutorul  echipamentelor CheckPoint (activand protectiile IPS/A-Bot specifice si/sau CheckPoint Sandblast).
 

 

Vrei sa afli mai multe informatii despre solutiile CheckPoint?
Contacteaza-ne la adresa de email contact@dendrio.com sau la numarul de telefon 021-303.20.70

 

 

Lasa un comentariu