Bittnet finalizeaza negocierile pentru achizitia unui pachet de 25% in Equatorial Gaming

  • Pe 13 august, Bittnet a incheiat cu succes negocierile si a semnat un contract de achizitie cu Equatorial Gaming SA, o companie de tip game-based learning
  • Prin aceasta achizitie, Bittnet va detine aproximativ 25% in Equatorial Gaming, o companie fondata si condusa de Dan Berteanu si Diana Rosetka

Pe 13 august, Bittnet (BNET) a finalizat cu succes negocierile si a semnat un contract pentru achizitia  unei parti din Equatorial Gaming SA. Prin aceasta operatiune, Bittnet va detine un pachet de 24,9989% in compania controlata de antreprenorul roman Dan Berteanu. Aceasta dezvoltare vine la doar o luna dupa ce Bittnet a semnat un acord similar pentru preluarea unui pachet majoritar intr-o alta companie IT, ELIAN Solutions.

“Bittnet a inceput ca o companie specializata in furnizarea de training IT si, de-a lungul anilor, a devenit lider in acest domeniu in Romania. Investitia in Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning, face parte din strategia de dezvoltare a grupului nostru pentru 2018-2020, in aria de interes “educatie”. Odata cu evolutia tehnologiei, evolueaza si felul in care adultii invata. Suntem incantati de extinderea portofoliului nostru de educatie cu produse originale, care sunt inovative si orientate catre viitor si care vor face cu siguranta o diferenta pozitiva in viata clientilor nostri”, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

Istoria Equatorial incepe in 1997, cu furnizarea programelor de formare si consultanta transformatoare la nivel individual, de echipa si organizational in Romania si in strainatate. In 2015, compania a inventat si lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuala alternativa (Alternate Reality Game) pentru corporatii, care mareste gradul de implicare si stimuleaza schimbarile comportamentale ale angajatilor. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple si este utilizat pentru proiecte de invatare, conferinte si studii academice in Romania, Polonia, Italia si Franta.

“Suntem mandri ca am dezvoltat produse cu metodologie 100% romaneasca care sunt exportate cu succes pe pietele mature din Europa de Vest. Tranzactia de astazi survine dupa mai multi ani de colaborare intre Bittnet si Equatorial. In ultimii ani am identificat o serie de oportunitati de colaborare bazate pe portofoliul nostru comun de servicii educationale dar si, mai ales, pe o viziune similara asupra dezvoltarii la nivel european. Suntem incantati sa continuam aceasta colaborare strategica la un nou nivel, si sa aducem produse cu valoare adaugata clientilor nostri”, a declarat Dan Berteanu, CEO Equatorial Gaming.

Investitia are doua componente. In prima etapa, ce se estimeaza a fi finalizata inainte de 15 septembrie, Bittnet va achizitiona o participatie de 24.9989% din actiunile Equatorial Gaming, in schimbul sumei de 1.050.000 lei. In a doua etapa, Bittnet va acorda un imprumut convertibil (la optiunea Bittnet), in valoare de 1.050.000 lei, pentru o perioada de 3 ani, cu o dobanda de 9% per an. In cazul exercitarii optiunii de convertibilitate a imprumutului, detinerea Bittnet in actionariatul Equatorial ar ajunge la 45%.

“Estimativ 100 de miliarde euro sunt cheltuiti anual in Europa cu programe de training. In ultimii ani, am profitat de pozitia noastra de lider pe piata de training IT din Romania, dar recunoastem si faptul ca pentru a ramane in continuare lideri si pentru a continua sa ne consolidam pozitia, trebuie sa aducem in mod constant noi solutii clientilor nostri. Investitia noastra in Equatorial Gaming urmareste sa atinga exact aceste obiective“ a declarat Cristian Logofatu, CFO Bittnet.

Aceasta este a treia achizitie pentru grupul Bittnet in cursul ultimelor 12 luni. In al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achizitionat GECAD NET, un integrator de servicii IT, acum prezent pe piata romaneasca sub brandul Dendrio. Capitalul pentru achizitionarea pachetului de 25% din Equatorial Gaming a fost obtinut de Bittnet in cadrul unui plasament privat de obligatiuni corporative (BNET23), care a fost finalizat cu succes la inceputul lunii iulie 2018, cand compania a atras o finantare de 4,7 milioane lei.

Bittnet va dedica lunile urmatoare pentru finalizarea procesului si integrarea celor doua companii, ELIAN Solutions si Equatorial Gaming, in structura grupului. Equatorial Gaming se va concentra in lunile urmatoare pe promovarea noii versiuni a jocului – denumita VRunners – care a fost lansata in luna iunie a acestui an la “International Conference of e-Learning in the Workplace” ce a avut loc in Statele Unite, la prestigioasa Universitate Columbia (Columbia University).

Meniu