Beneficiile platformei Cisco Meraki

Noul mod hibrid de munca adoptat de un numar din ce in ce mai mare de companii pune din ce in ce mai multa presiune pe departamentul IT. Asta in timp ce departamentul IT trebuie sa identifice solutiile si produsele tehnologice care sa indeplineasca obiectivele business-ului si care sa ii ofere companiei acel avantaj asupra competitiei, insa fara costuri exorbitante si fara compromisuri de securitate. Cu ajutorul platformei Cisco Meraki organizatiile pot scala cu usurinta  dimensiunea retelei fara a creste complexitatea managementului care ar fi inerenta intr-o varianta traditionala. Cisco Meraki usureaza foarte mult si procesul de transformare digitala prin interfata sa usor de folosit ce permite personalului IT sa efectueze instalari, modificari sau update-uri de firmware pentru zeci sau sute de echipamente de retea in cateva minute. Platforma de management Meraki este si mai usor de accesat din orice locatie, fie de la birou, de acasa sau de pe drum. Adio clienti dedicati pentru a accesa subnetul de management din LAN-ul organizatiei, interfete CLI complexe si diferite. Nu este nevoie decat de un browser web sau de aplicatia mobila si de o conexiune la internet.

Cateva din beneficiile platformei Cisco Meraki sunt:

  • operarea mult mai facila a retelei – datorita tehnologiilor cloud, update-uri, patch-urile si noile functionalitati sunt livrate “over the air” si pot fi implementate de indata ce sunt facute disponibile de catre developeri. De asemenea, modalitatea de configurare a echipamentelor de retea de tip plug and play face posibila instalarea unor site-uri noi (de exemplu, magazine comerciale, clinici, benzinarii, sucursale de banci) intr-un timp foarte scurt.
  • cresterea productivitatii – indiferent de unde se munceste, platforma Cisco Meraki poate sa ofere conexiuni sigure si stabile catre aplicatiile din cloud sau din data center-ul local pentru angajatii, partenerii, contractorii si colaboratorii organizatiei
  • fidelizarea clientilor existenti si atragerea unora noi – datele colectate despre utilizatori sunt o resursa pretioasa pentru organizatii. Acestea pot fi folosite in industrii precum HoReCa si retail pentru a oferi promotii, reclame personalizate si campanii publicitare intr-un mod relevant si cuantificabil. Sunt necesare aplicatiile dezvoltate de catre partenerii Meraki si motorul de Analytics oferit de Meraki WiFi.
  • performanta optimizata – Cisco Meraki beneficiaza de metadatele primite de la peste trei milioane de retele si zece milioane de dispozitive pentru a imbunatati algoritmii folositi in produsele sale si pentru a livra performante ridicate intr-un mod constant
  • siguranta la locul de munca – o data cu intoarcerea angajatilor inapoi la birou, organizatiile trebuie sa ia masuri suplimentare de siguranta. Folosind inteligenta camerelor video Meraki MV Sense, se poate detecta daca s-a depasit numarul permis de persoane dintr-o camera, daca se foloseste masca de protectie si daca se pastreaza distanta minima de siguranta. Integrarea cu Cisco DNA Center vine si ofera servicii de localizare pentru o si mai buna securitate si pentru complianta cu anumite regulamente specifice domeniului de activitate al companiei.

Companiile din orice industrie pot sa utilizeze platforma Cisco Meraki in avantajul lor. Insa fiecare companie intalneste propriile provocari pe care le pot depasi daca folosesc API-urile publice puse la dispozitie de dezvoltatorii platformei si daca folosesc aplicatii terte din marketplace-ul online creat de cei peste 140 de parteneri Meraki. De exemplu, clinicile medicale pot utiliza tehnologiile SD-WAN si wireless pentru telemedicina, instaland site-uri noi pentru testare si vaccinare in cateva minute cu conectivitate redundanta, performanta si cu acces complet la aplicatiile, site-urile si portalurile necesare.

Organizatiile isi desfasoara activitatea intr-un mediu din ce in ce mai complex si mai distribuit, care impune necesitatea unui acces facil si scalabil la servicii, sisteme si aplicatii pentru ca munca sa se desfasoare in siguranta.

Fiind o platforma cloud-native, Cisco Meraki este o solutie complet capabila sa deschida drumul transformarii digitale si sa satisfaca cerintele de business, de inovatie si de evolutie ale companiilor.

Inginerii Dendrio va pot oferi consultanta in alegerea produselor din portofoliul Meraki in functie de specificul organizatiei dumneavoastra si la implementarea lor pentru a va crea o retea in care business-ul sa se desfasoare intr-un mod sigur, scalabil si cu costuri reduse.

Mihai Dumitrascu, Sr Systems Engineer