Esentele tari se tin in sticle, pardon, in switch-uri mici

Familia de switch-uri C9200 s-a imbogatit de curand cu un nou membru: varianta compacta numita 9200CX. Noile switch-uri compacte extind functionalitatea de Layer 3 in zona de acces cu toate caracteristicile specifice familiei Catalyst 9200 si aduc un plus de flexibilitate datorita dimensiunii reduse si de eficienta energetica datorita racirii pasive, fara ventilatoare. Amprenta mai mica si designul fanless care nu produce zgomot inseamna ca acest tip de switch poate ajunge in locuri in care un switch obisnuit nu o poate face: sub un birou, intr-un dulap, pe un perete intr-o sala de clasa sau intr-o camera de hotel sau sub o casa de marcat intr-un supermarket. Alte use case-uri la care acest switch se preteaza includ locatii usor de instalat si de dezasamblat precum targuri, clinici mobile, evenimente sportive, spitale temporare si ATM-uri.

Switch-urile compacte vin in modele cu 8 sau 12 porturi Gigabit de cupru si 4 uplink-uri: 2 porturi gigabit pe cupru si doua porturi 10-gigabit de tip SFP+.

Switch-urile C9200 pot fi folosite pentru a transforma cladirea si spatiul de lucru in medii mai sigure si mai smart. Capabilitatea de a integra iluminatul, camerele video si aparatele de HVAC intr-un echipament cu dimensiuni reduse reduce costurile operationale si ofera control deplin asupra functionalitatii acestor dispozitive. Faptul ca switch-ul poate fi adus mai aproape de endpoint-ul pe care trebuie sa il alimenteze inseamna o eficienta energetica mai mare fara a compromite conectivitatea si performantele dispozitivului. Switch-urile C9200 sunt inteligente din punct de vedere “power over ethernet”:

  • Fiecare port de switch poate oferi pana la 30W, eliminand nevoia de circuite electrice suplimentare pentru telefoanele VoIP sau access point-urile wireless. Nivelul de putere se negociaza dinamic intre switch si dispozitiv in functie de capabilitatile acestuia din urma.
  • Alimentarea prin PoE este perpetua, ea mentinandu-se si in cazul unei resetari a switch-ului, un lucru important pentru dispozitivele critice din retea sau cele de tip IoT.

Switch-urile C9200CX pot fi integrate in DNA Center pentru un management mai facil al retelei cablate, dar si pentru o vizibilitate sporita si pentru automatizarea task-urilor repetitive. Posibilitatea de configurare prin template-uri sau chiar prin ZTP (Zero Touch Provisioning), segmentarea retelei prin retele virtuale in modul SDA si monitorizarea switch-urilor prin telemetrie continua fac posibila instalarea rapida a echipamentelor in sucursale sau in locatii de munca temporare.

Switch-urile Catalyst 9200 si 9200CX compacte vor imbunatati semnificativ flexibilitatea, securitatea si performantele retelei dumneavoastra, fie ca veti alege sa le instalati in site-ul central de unde va desfasurati activitatea, in branch-uri sau in puncte de lucru provizorii

Mihai Dumitrascu, Sr Systems Engineer