Servicii de migrare

Dendrio a ajutat organizatii mici si mari sa migreze in cloud si sa elibereze resursele din datacenterul local imbunatatind totodata productivitatea si agilitatea afacerii. Migrarile catre AWS includ mutarea unei aplicatii, a unui website, o baza de date, storage, server fizic sau virtual sau un intreg datacenter. Pe baza experientei acumulate, puteti sa va bazati pe o echipa de profesionisti pentru a atinge mai rapid si cu incredere obiectivele de afaceri.

Serviciile noastre de migrare se adreseaza oamenilor care modeleaza procesele afacerii utilizand tehnologia si cautand in permanenta cele mai bune solutii financiare pentru a se asigura ca proiectul atinge rezultatele dorite.

Impactul in business al migrarii in AWS. Rezultate dovedite*

* IDC # US43535718, Promovarea afacerii si transformarea organizationala pentru a genera valoare in business cu serviciile web Amazon; Februarie 2018

1

reducere medie a costurilor cu infrastructura

1

cresterea productivitatii echipei IT

1

reducerea downtime-ului aplicatiilor

1

mai multe features dezvoltate pe an

Assessment
La inceputul calatoriei este recomandat sa aveti o harta care sa va ajute sa identificati disponibilitatea actuala a organizatiei pentru operarea in cloud si potentialele rezultate dupa migrare. Pentru a construi un business case solid, va recomandam sa treceti printr-un Cloud Adoption Readiness Assessment. La finalul celor 16 intrebari veti primi un prim raport. Cu TSO Logic putem sa va ajutam sa previzionati corect TCO-ul pentru intregul proces de migrare si operare, dimensionand corect masinile necesare pastrand costurile sub control.
Planificare

In aceasta faza analizam mediul actual, facem o harta a interdependintelor si determinam strategia potrivita de migrare (lift-and-shift, re-platform, etc.). Apoi construim un plan detaliat de migrare cu setarea prioritatilor si alegem R-ul potrivit pentru fiecare aplicatie (Relocate, Rehost, Replatform, Refactor, Repurchase, Retire sau Retain). In acest moment avem un AWS Landing Zone – un mediu AWS securizat, cu o arhitectura bine definita.

Migrare

In aceasta etapa ne concentram asupra fiecarei aplicatii. Pentru fiecare se construieste un design, este migrata si apoi validata inainte de cut-off. Indiferent de situatie va putem ajuta cu experienta noastra astfel incat sa aveti acces rapid la evolutia migrarii, ce probleme au fost intampinate si cum se incearca rezolvarea lor astfel incat timpul si efortul alocat acestei etape sa fie minim.

Pentru multe aplicatii, cea mai potrivita abordare este sa fie mutata rapid si in cloud si apoi sa se refaca arhitectura in AWS pentru optimizarea costurilor si a performantelor. CloudEndure Migration migreaza rapid un numar mare de masini din mediul fizic, virtual sau din alte clouduri in AWS fara sa va mai puneti probleme legate de compatibilite, downtime si replicarea datelor la mare distanta. Daca nu puteti instala un agent pe serverul aplicatiei, atunci AWS Server Migration Service migreaza mii de masini din on-prem in AWS folosind snapshot-urile serverelor.

Cele mai comune baze de date folosite de aplicatiile clientilor nostri sunt open-source, Microsoft SQL sau Oracle. Cand migram o baza de date la o noua platforma sau la o noua versiune, AWS Database Migration Service pastreaza operationala baza de date sursa pe toata perioada migrarii minimizand downtime-ul aplicatiilor care sunt conectate la baza de date respectiva. Un alt serviciu care faciliteaza instalarea, operarea si administrarea bazelor de date din AWS este Amazon Relational Database Service (Amazon RDS). Acesta suporta urmatoarele tipuri de baze de date: Amazon Aurora, PostgreSQL, MySQL, MariaDB, Oracle si Microsoft SQL Server.

Daca aveti un mediu virtualizat cu VMware, VMware Cloud on AWS va reloca rapid sute de aplicatii virtualizate cu vSphere in AWS in doar cateva zile, pastrand consistenta datelor si a operatiilor cu mediul on-prem existent.

Administrare si optimizare

Pe masura ce aplicatiile sunt migrate in AWS, este nevoie de optimizarea noii platforme, de inchis vechile sisteme si de analizarea continua a celor mai moderne moduri de operare.

Acum trebuie sa eficientizati administrarea si optimizarea aplicatiilor care ruleaza in AWS. Ideal este sa instruiti echipa de dezvoltatori si de arhitecti de aplicatie astfel incat sa fie la curent cu serviciile AWS. Daca nu, puteti avea un consultant, cum este Dendrio, care sa caute in permanenta moduri de a imbunatati modelul operational sau puteti folosi AWS Management and Governance pentru un end-to-end lifecycle management al infrastructurii IT pentru resursele AWS si non-AWS. AWS Managed Services (AWS) ajuta cu accelerarea mifrarii oferind management continuu, optimizarea costurilor si operarii noii infrastructuri din AWS.