Statistici de securitate pentru 2022

Conform raportului “Value of DNS Security” realizat de Global Cyber Alliance 1 din 3 brese de securitate putea fi blocata la nivel de DNS

Sursa: Global Cyber Alliance

Serviciul de protectie la nivel de DNS oferit de Cisco Umbrella rezolva zilnic peste 620 de miliarde de interogari.

Sursa: Cisco Umbrella

Atacurile de tip Phishing au stat la baza a 90% din bresele de securitate intamplate in 2021

Sursa: Cisco Umbrella

Cisco Umbrella ofera protectie impotriva a mai mult de 7 milioane de domenii DNS si adrese IP malitioase, in timp ce descopera peste 60000 de noi destinatii malitioase in fiecare zi (domenii, IP-uri, URL-uri).

Sursa: Cisco Umbrella

Cele mai active amenintari din 2021 au fost cele de cryptomining, phishing, troieni si ransomware, de 10 ori mai active ca restul categoriilor

Sursa: Cisco Umbrella

In prezent, 12,2 miliarde de dispozitive IoT sunt conectate la Internet. Toate folosesc conexinuni wireless, de unde rezulta o nevoie imensa de a implementa noul standard Wi-Fi 6.

Sursa: IOT Analytics

Cryptomining-ul a fost cea mai activa forma de malware anul trecut din perspectiva DNS-ului datorita comunicarii sale cu serverele de mining pentru a primi mai multa munca. Cea mai afectata industrie a fost cea de productie (manufacturing).

Sursa: Cisco Umbrella

O treime din pierderile financiare globale cauzate de bresele de securitate si estimate la 150 – 200 de miliarde de dolari ar fi putut fi evitate daca organizatiile foloseau un firewall DNS precum Cisco Umbrella.

Sursa: Global Cyber Alliance

Intre 47 si 55% din atacurile ransomware recente au avut ca vector initial protocolul RDP.

Sursa: Cisco Umbrella

Cele mai accesate retele de social media sunt Facebook si Youtube cu peste 10 miliarde de accesari in fiecare zi, pe locul doi se afla Tik Tok, iar platforma de streaming Netflix.

Sursa: Cisco Umbrella