Dendrio face parte din cea mai mare alianță din România pentru digitalizarea producătorilor: Vreau Online

Dendrio se alatura initiativei lansate de Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții eCommerce bazate pe platforma Magento, împreună cu alte 20 de companii specializate în soluții de digitalizare, pentru a pune bazele celei mai mari alianțe pentru digitalizarea producătorilor din România.

  • Programul vizează digitalizarea a 50 de producători în acest an
  • Înscrierile în programul Vreau Online sunt deschise până la data de 1 august
  • Beneficiarii programului colaborează cu cei mai mari furnizori de tehnologie și soluții digitale din România și primesc beneficii de până la 5.000 euro / producător
  • Companiile vor aloca, în medie, 10% din cifra de afaceri în procesul de digitalizare, în 2021

Inițiativa pentru digitalizarea producătorilor din România este un program de accelerare susținut de cei mai importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale din România, între membrii acesteia aflându-se: Dendrio, Blugento, Amazon Web Services, Banca Transilvania, Zento, MXHost, Fan Curier, Frisbo, Innoship, Planograma, KFactory, Retargeting, Legal Proof, SMSO, Vivre, De Klausen, News Man, Pluriva, Zea, UCMS Group și SmartBill.

Programul Vreau Online se adresează tuturor producătorilor din România (cod CAEN de producător) care au peste un an vechime, o cifră de afaceri de cel puțin 2 milioane de lei, o echipă de minimum 10 angajați și o persoană dedicată pentru administrarea procesului de digitalizare.

Înscrierile în programul Vreau Online sunt deschise până la data de 1 august. După această dată va avea loc un proces de analiză și selecție, ulterior fiind comunicat producătorilor dacă urmează să intre sau nu în programul de accelerare.

Beneficiarii programului Vreau Online vor avea avantajul de a colabora cu cei mai mari furnizori de tehnologie și soluții digitale din România și vor primi beneficii de până la 5.000 euro/producător sub forma unor discount-uri, soluții, consultanță și cursuri specifice.

Decizia de a pune bazele programului Vreau.Online a fost luată în contextul nevoii de accelerare a procesului de digitalizare din România. Potrivit Comisiei Europene, România se situa anul trecut, pe locul 26 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (incluzând Marea Britanie), la capitolul digitalizare, potrivit indicelui DESI – Digital Economy and Society Index (Indicele Economiei şi Societății Digitale), care monitorizează performanțele digitale și progresul în ceea ce privește competitivitatea digitală.

Pe de altă parte, măsurile impuse de autorități anul trecut, ca răspuns la creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19, au determinat companiile să adopte rapid soluții de comunicare la distanță, măsuri de securitate cibernetică, să dezvolte sisteme de plată online, canale de vânzări online, marketing digital, procesare automată de comenzi, servicii de eCommerce, în paralel cu trasarea unei strategii pe termen lung privind dezvoltarea infrastructurii necesare digitalizării.

La nivel global, piața transformării digitale a fost anul trecut de peste 737 de miliarde de dolari, potrivit companiei de consultanță și cercetare Fortune Business Insights. În următorii 7 ani, estimările pentru această piață vizează creșteri anuale de peste 22%, până la 3.546 de miliarde de dolari în 2028. În 2019, companiile alocau, în medie, aproximativ 5% din cifra de afaceri către digitalizare si se estimează că la finalul lui 2021 această pondere va urca la 10%.

Menu