Conferințe profesionale folosind cele mai bune instrumente

În contextul pandemiei, majoritatea companiilor au fost nevoite să accelereze procesul de digitalizare, iar unele dintre ele au apelat la soluții precum implementarea unui birou hibrid, care să le asigure o comunicare eficientă în sistemul de muncă remote. Pentru multe dintre acestea, soluțiile de ultimă generație reprezintă o modalitate prin care să se poziționeze în topul companiilor digitalizate din industria în care activează. Pentru a-și atinge acest obiectiv, anul 2020 a prezentat o oportunitate pentru IMM-urile și firmele de IT din România, care puteau obține granturi în valoare totală de 150 milioane de euro.

Această inițiativă poate fi privită ca o soluție la concluziile oferite în urma raportului Indicele economiei și societății digitale (DESI) 2020, unde România apare pe locul 26 în Europa: 

  • Marea majoritate a IMM-urilor nu utilizează încă tehnologii digitale; 
  • 17 % dintre IMM-uri utilizează servicii de cloud și doar 12 % recurg la analiza volumelor mari de date; 
  • În cazul comerțului electronic, în 2019 doar 17,5 % din IMM-uri au vândut online produse sau servicii, în urma unei foarte ușoare creșteri de 1,4 puncte procentuale, în comparație cu 2016.

Pentru acele companii care își doresc să ofere un plus de profesionalism clienților și experiență dinamică în contextul lucrului de acasă sau în sistem mixt, cei mai mulți lideri din industria tech au dezvoltat soluții inovatoare, care să fie conforme cu ultimele nevoi de pe piață.

Ce instrumente recomandăm pentru un birou hibrid atunci când dorim să colaborăm eficient?

  • Un set de căști adecvate 

Căști Cisco Headset 730 sunt concepute special pentru întâlnirile importante, care au loc în condiții zgomotoase, fie că vorbim de biroul de acasă, cel de la sediu, sau lucrul în tranzit. Tehnologia Clear Voice ajută în anularea zgomotului activ și reducerea zgomotului de fundal, astfel încât persoana care utilizează acest set de căști să aibă cât mai puține distrageri. În ceea ce privește acest design fără braț, vorbim despre unul elegant și convenabil, care vine în două opțiuni de culoare, fiind dotat cu funcții și până la 20 de ore de convorbire.

  • Device-uri performante

Pentru persoanele care au biroul acasă, Webex Desk și Desk Pro sunt instrumente indispensabile atunci când se dorește o comunicare mai ușoară și eficientă. Cu ajutorul acestora, angajații se pot conecta la aplicațiile de meetings, folosindu-se de ecamera de calitate înaltă, microfonul și difuzoarele încorporate. Ambele device-uri sunt foarte simplu de configurat, chiar și în lipsa cunoștințelor tehnice. Datorită asistentului Webex, device-ul poate fi controlat prin comenzi vocale, iar funcții precum detectarea și recunoașterea feței sau utilizarea unui fundal prestabilit se pot dovedi esențiale într-o ședință cu partenerii.

  • Kituri de cameră inteligente

Atunci când ne gândim la kituri de cameră inteligente, nu putem să excludem tehnologii precum inteligența artificială, fără de care o experiență îmbunătățită a utilizatorului nu ar fi posibilă. Astfel de kituri regăsim în seria Cisco Webex Room Kit, care prezintă sisteme de conferință video, concepute pentru a se potrivi în orice dimensiune a sălii de ședințe. Acestea reprezintă soluții adaptabile, scalabile, gata de integrare cu o varietate de ecrane și spații, fiind extrem de ușor de implementat, utilizat și gestionat.

  • Mijloacele de optimizare a utilizării sălilor de ședință

Un cadru de lucru optim digitalizat trebuie să ia în considerare, pe lângă instrumentele menționate anterior, și disponibilitatea sălilor de ședință. Utilizarea acestor spații poate fi optimizată cu soluții precum Room Navigator, prin intermediul căreia se poate găsi și rezerva o cameră cu panoul tactil inteligent. 

Room Navigator acceptă soluția Webex Room Booking atât în interiorul, cât și în exteriorul sălii de ședințe. Atașat exterior sălii, panoul Room Navigator specifică disponibilitatea sălii prin utilizarea unui număr de lumini care indică situația sălii. Senzorii de mediu Room Navigator detectează calitatea aerului, temperatura, umiditatea, zgomotul și lumina în interiorul și în exteriorul camerei. Prin intermediul acestor funcții principale, Room Navigator oferă experimentarea unei interfețe de utilizator inovatoare care permite apelarea intuitivă, partajarea conținutului și accesarea avansată. 

  • Dispozitiv all-in-one pentru colaborarea în echipă

Cisco Webex Board oferă o experiență de colaborare ușor de utilizat, “touch-based”, de înaltă calitate, unde cele mai comune instrumente necesare pentru colaborarea echipei în sălile de ședințe fizice sunt integrate într-un singur dispozitiv elegant. Acest instrument este extrem de util în ședințe datorită funcțiilor de prezentare, adnotare a conținutului partajat, sau a opțiunii de alegere între a utiliza o tablă albă sau a susține o conferință video. 

În cazul conferințelor video, Webex Board pune la dispoziție o cameră 4K puternică, ce reușește să capteze o imagine cu unghi larg de înaltă rezoluție a aproape întregii camere. În plus, setul de difuzoare de pe tablă oferă o experiență audio excelentă pentru conferințe și prezentări.

  • Cameră web de ultimă generație

La începutul acestui articol vorbeam despre acele companii care își doresc să folosească ultimele tehnologii pentru a-și construi o reputație cât mai bună în fața competitorilor, care nu dau atât de multă importanță digitalizării companiei. Cisco Webex Desk Camera este unul din acele instrumente destinat echipelor care lucrează în contextul unui birou hibrid, și își doresc să dispună de cele mai bune condiții atunci când colaborează cu partenerii de la distanță. 

Culorile vibrante în orice condiții de iluminare, calitatea 4k de înaltă rezoluție și funcțiile inteligente de recunoaștere facială și detectare a ocupării sunt valorificate de compatibilitatea cu AI și gestionarea IT la distanță, ceea ce fac din Cisco Webex Desk Camera un instrument extrem de eficient pentru videoconferințele care au scop să impresioneze.

Alege partenerii potriviți pentru dotarea unui birou hibrid inteligent

Achiziționarea tehnologiilor Cisco nu trebuie să reprezinte un obstacol în îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus compania ta pentru planul de digitalizare. Viziunea noastră este ca digitalizarea inovatoare să ajute companiile care își doresc să implementeze ultimele tehnologii, pentru a demonstra cât mai mult profesionalism și a eficientiza colaborările. De aceea, oferim servicii de consultanță în ceea ce privește soluțiile de finanțare, soluții de optimizare a costurilor, echipă on site care va planifica soluții personalizate, cât și transfer de cunoștințe cu echipa. 

În funcție de nevoile companiei tale, echipa noastră te va ajuta să aplici pentru tipul de finanțare potrivit, cât și în procesul de implementare. Pentru a afla mai multe despre cele două programe de finanțare pe care le putem explora împreună, Măsura 222 – Fonduri nerambursabile pentru digitalizarea IMM-urilor și Finanțarea echipamentelor prin Grenke, descarcă eBook-ul, sau intră în legătură directă cu unul dintre consultanții noștri.