Cum să optimizezi modul de lucru hibrid al companiei tale cu ajutorul soluțiilor Cisco

Potrivit unui studiu desfășurat de compania de consultanță McKinsey asupra tuturor industriilor, aproape orice domeniu poate implementa modul de lucru remote, însă dintre acestea, următoarele top 5 industrii sunt cele mai avantajate de sistemul de lucru remote: 

 • Finanțele și asigurările, în proporție de 86%; 
 • Managementul, în proporție de 78%; 
 • Serviciile de natură tehnică, științifică, în proporție de 75%; 
 • IT și telecomunicații, procentul fiind de 69%; 
 • Educație – Training, procentul fiind tot de 69%. 

Cu toate acestea, multe companii mizează pe întoarcerea la birou, fie în totalitate, sau parțial. În aceste condiții, implementarea unui mod de lucru hibrid poate ridica o serie de provocări ce trebuie analizate la nivel de management, pentru a putea găsi soluțiile potrivite nevoilor fiecărei companii. 

O primă provocare cu care cele mai multe companii se întâlnesc este de a implementa politici care să avantajeze toți angajații, în măsură egală. În timp ce flexibilitatea locației reprezintă un avantaj pentru cei mai mulți angajați, întreaga echipă trebuie să fie pregătită pentru acest sistem de lucru. 

O provocare strâns legată de cea anterioară este eliminarea distanței și a factorilor de risc ce pot interveni în condițiile unui mod de lucru hibrid. Pentru companiile deschise oportunităților inovatoare, soluția acestei provocări o reprezintă de cele mai multe ori investițiile în tehnologii care nu doar optimizează lucrul în echipă, ci oferă mai mult decât atât – noi experiențe digitale pentru cei mai reticenți angajați și clienți.

Investește în modul de lucru hibrid ce promite ROI companiei tale 

Izolarea, prezenteismul, oboseala cronică și alienarea socială sunt câteva dezavantaje cu care se confruntă mulți angajați care lucrează complet remote. Fără o comunicare transparentă a acestor provocări și căutarea soluțiilor eficiente, atunci când ele devin o rutină pe termen lung, ele pot afecta echipele, implicit rezultatele companiei tale. 

Modul de lucru hibrid poate aduce acel echilibru de care echipele au nevoie pentru ca angajații să elimine din rutina lor aceste probleme. Întoarcerea la birou poate fi o provocare pentru multe persoane care au dobândit o sensibilitate la anumiți stimuli în perioada pandemiei. Deși se confruntă cu problemele menționate anterior, aceste persoane au nevoie în continuare de siguranță și protecție, o problemă ce poate fi rezolvată cu ajutorul tehnologiilor inteligente integrate în biroul hibrid.

În cele din urmă, biroul hibrid poate deveni un simbol al culturii tale organizaționale, care motivează angajații, datorită tehnologiilor inovatoare pe care le pune la dispoziție. Cu atât mai mult, promovând un spațiu de lucru inovator, vei crește șansele de a atrage noi angajați și clienți care sunt în căutarea unor parteneri care investesc activ în oameni și metode de colaborare cât mai eficiente. 

Implementarea și utilizarea unui astfel de birou încurajează scăderea fluctuației personalului, rezultând în micșorarea costurilor de angajare cu toate implicațiile acestui proces. La finalul zilei, compania ta va putea redirecționa acele costuri în alte activități care au un impact direct asupra contactului cu clienții, fie că vorbim de colaborare, producție sau livrare. 

Cum poți face mai bine cu ajutorul unui birou hibrid, și ce tehnologii poți implementa? 

Mai devreme vorbeam de siguranță și confort, iar atunci când ne gândim la digitalizare, aceste două caracteristici ne trimit involuntar la unul dintre partenerii noștri, Cisco. Două soluții propuse de aceștia, pe care și noi la Dendrio le-am implementat cu succes, sunt terminalele de colaborare Cisco și Webex Desk Pro. 

Ce îți oferă terminalele de colaborare Cisco ca parte a biroului hibrid?

Împreună cu platforma de colaborare Cisco Webex, compania ta va avea un cadru de lucru optim digitalizat cu ajutorul unor elemente precum: 

 • echipamente adaptate la dimensiunea sălilor; 
 • informații despre temperatura și calitatea aerului din încăpere; 
 • utilizarea funcției de a programa întâlniri direct din platformă, luând în considerare numărul de locuri și participanți, raportat la factorii de climatizare monitorizați;
 • control touch asupra întregii săli de conferință; 
 • recunoaștere la intrarea în sălile de conferință, prin senzorii Cisco integrați;
 • utilizarea comenzilor vocale și a facilităților de wireless share integrate, pentru a evita atingerea suprafețelor sau a altor accesorii. 

Utilizate împreună cu soluții de comunicare, de colaborare cu clienții și de susținere a conferințelor, terminalele de colaborare Cisco optimizează modul de lucru hibrid în așa fel încât utilizatorii să poată beneficia de o experiență consistentă și inteligentă. 

Valorifică experiența de lucru inovatoare cu Webex Desk Pro

Această soluție Cisco este extrem de utilă în timpul ședințelor datorită facilitatilor tehnice? de a înlocui dispozitive precum telefonul IP, monitorul, sau căștile. Caracteristicile specifice sunt: 

 • conectarea la laptop a unui cablu USB-C oferă utilizatorului posibilitatea de a participa la ședință prin intermediul functiei “touch”; 
 • flexibilitatea conexiunii, prin telefon sau laptop; 
 • utilizarea device-ului prin comenzi vocale;
 • adăugarea comentariilor și notițelor pe fundalul utilizat pe parcursul unei ședințe; ● încadrarea utilizatorului în camera web, indiferent de poziționarea și mișcarea acestuia; 
 • anularea zgomotului din jur, datorită funcției de noise cancelling. 

În contextul modului de lucru hibrid, unde o parte din angajați lucrează remote, iar ceilalți la birou, Webex Desk Pro aduce experiența colaborării fizice cât mai aproape de realitate, fie că este vorba despre utilizarea dispozitivului de o singură persoană sau în condiții colaborative. 

Colaborează cu partenerii potriviți, pentru a investi cât mai puțin în modul de lucru hibrid 

Am vorbit la începutul acestui articol despre cum poți obține ROI din implementarea tehnologiilor care îți oferă spațiul optim pentru biroul hibrid. Pentru a obține acest ROI, compania ta ar trebui să dispună de un buget dedicat digitalizării, pentru a putea investi într-un mediu de lucru sigur și modern.

Viziunea noastră este ca digitalizarea inovatoare să devină o realitate pentru toate companiile care își doresc asta. De aceea, oferim servicii de consultanță în ceea ce privește soluțiile de finanțare, soluții de optimizare a costurilor, echipă on site care va planifica soluții personalizate, cât și transfer de cunoștințe cu echipa. 

În funcție de nevoile companiei tale, echipa noastră te va ajuta să aplici pentru tipul de finanțare potrivit, cât și în procesul de implementare. Pentru a afla mai multe despre cele două programe de finanțare pe care le putem explora împreună, Măsura 222 – Fonduri nerambursabile pentru digitalizarea IMM-urilor și sau puteti finanța echipamentele prin Grenke. Descarcă eBook-ul de mai jos, sau intră în legătură directă cu unul dintre consultanții noștri. 

Biroul hibrid: Ești gata pentru viitor? – Deschide eBook