AWSreinvent

Noutati de la Re:Invent despre serviciile AWS serverless

Serviciile AWS serverless

O bună parte din industria de cloud computing are în vizor fenomenul “serverless“. Acesta este un mod de a caracteriza anumite practici, servicii și tipologii de arhitectură pe baza cărora compania ta poate produce aplicații într-un mod mult mai agil, flexibil și elastic.

În serverless computing ești scutit de gestiunea unei infrastructuri, cum ar fi patching-ul sau potrivirea capacității necesare. O primă soluție de tip PaaS (Platform as a Service) oferită de provider-ul AWS este AWS Lambda. Cu ajutorul acestui serviciu poți aduce valoare aplicațiilor tale mult mai rapid prin câteva linii de cod din limbajele suportate de AWS SDK.

Poți folosi AWS Lambda împreună cu serviciile Amazon SQS, SNS sau Amazon API Gateway pentru arhitecturi moderne bazate pe microservicii și compute de tip event-driven în soluții ce includ decuplarea serviciilor, aplicații web, procesarea datelor, procesarea batch sau event ingestion, facturarea fiind făcută doar pe durată în care codul funcției Lambda se execută.

În prima săptămâna alocată evenimentului AWS re:Invent despre serviciile AWS serveless 2020 a avut loc anunțarea unui nou tip de facturare pentru a reduce costurile companiei tale, facturarea cu granularitate de tip “milisecond” în rularea codului prin AWS Lambda. Mai mult de atât, serviciul AWS Lambda suportă acum containere.

Poți implementa containere Docker ca funcții Lambda folosind imagini de containere de până la 10GB prin serviciul Elastic Container Registry.

Un material de Robert Simion.