Amazon Simple Storage Service

Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) este un serviciu de storage care ofera scalabilitate, disponibilitate, securitate si performanta. Asta inseamna ca indiferent de dimensiunea companiei si indiferent de industrie serviciul poate fi utilizat pentru a stoca si proteja oricat de multe date in tot felul de situatii cum ar fi:

  • pentru website-uri, aplicatii mobile,
  • backup and restore,
  • arhive,
  • aplicatii specifice enterprise-urilor,
  • analizarea informatiilor primite de la dispozitivele IoT
  • sau big data analytics.

Amazon S3 ofera functionalitati de administrare usor de folosit astfel incat organizarea datelor este facila si nivelul de acces oferit poate fi specific organizatiei sau conform standardelor solicitate. Amazon S3 este construit pentru a face fata la 99.999999999% (11 de 9) din situatii. Poate stoca datele pentru milioane de aplicatii pentru companii din intreaga lume.

Performanta, scalabilitate, disponibilitate si durabilitate

Spatiul de stocare poate scala in sus si in jos in functie de cerintele avute la un moment dat, fara costuri initiale sau cicluri neplacute de aprobare de resurse. Amazon S3 este construit pentru 99.999999999% (11 de 9) – data durability. Acest lucru se intampla deoarece creeaza automat si stocheaza copii ale tuturor obiectelor S3 pe mai multe sisteme simultan. Datele sunt disponibile la nevoie si protejate de defectiuni fizice, erori sau amenintari.

Securitate, complianta si auditare

Stocand datele in Amazon S3 acestea sunt protejate de accesari neautorizate beneficiind de criptare si instrumente de monitorizare si administrare a accesului. Amazon Macie poate fi folosit pentru identificarea datelor sensibile existente in S3 si identificarea cererilor atipice de accesare a lor. Amazon S3 mentine programe de compliance cum ar fi PCI-DSS, HIPAA/HITECH, FedRAMP, EU Data Protection Directive, and FISMA, pentru a indeplini cerintele legislative. AWS ofera suport si pentru numeroase tipuri de audit avand capacitatea de monitorizare a cererilor de acces la resursele salvate in S3.

Management tools pentru controlul granular al datelor

Clasificarea, administrarea si raportarea datelor pot fi facute folosind S3 Storage Class Analysis pentru analizarea tiparelor de accesari. S3 Lifecycle policies pentru transferarea obiectelor in clase de storage cu cost mai redus. S3 Cross-Region Replication pentru replicarea datelor in alte regiuni. S3 Object Lock pentru aplicarea unor date de retentie obiectelor si protejarea lor de a fi sterse sau S3 Inventory pentru mai multa vizibilitate asupra datelor salvate – metadatele lor sau statusus criptarii lor. S3 Batch Operations poate fi folosit pentru a schimba proprietatile obiectelor sau diverse taskuri de administrare a storage-ului pentru miliarde de obiecte. Avand in vedere ca Amazon S3 lucreaza cu AWS Lambda, activitatile pot fi logate, se pot defini alerte si se pot automatiza workflowuri fara a avea o infrastructura aditionala.

Consultantul nostru te poate ajuta: