Studii de caz Infrastructura IT

Refresh hardware pentru rețeaua wireless

Studiu de caz Brittish American Tobacco Ploiești

În urma colaborării cu Dendrio și schimbării tehnologiilor de rețea
Wi-Fi, fabrica British American Tobacco a făcut trecerea la un nivel
superior de performanță și flexibilitate. Pe de o parte, numărul
incidentelor de tip “lipsă semnal”, frecvente într-o facilitate de tip
industrial, a fost redus cu 50%, iar pe de altă parte, gradul mult mai
bun de acoperire a rețelei permite o flexibilitate ridicată în mutarea
echipamentelor specifice de producție.

Redesign retea Nivel Enterprise

Studiu de caz IRUM

Am implementat proiectul de redesign al rețelei IRUM, proiect care a avut ca si scop arhitecturalizarea si standardizarea retelei la nivel Enterprise, cresterea scalabilitatii, imbunatatirea layerelor de security si o zona de distributie mai bine definita.

Fondata în 1953, IRUM este o companie specializata in constructii de masini si utilaje. IRUM are peste 500 de angajati si o fabrica de 175.000 m2 in Reghin, Mures. IRUM s-a concentrat intotdeauna pe productia, dezvoltarea si serviciile dedicate utilajelor de exploatare forestiera. In 2010 in porfofoliul companiei au intrat si utilajele agricole. Fiecare model nou vine dupa ani de proiectare virtuala, testare si prototipare inainte ca alti pasi sa fie facuti in procesul de dezvoltare, iar aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt productie proprie.

Solutie wireless si redesign retea

Studiu de caz ruck Ventilatoare

Intrucat scalabilitatea, redundanta, eliminarea punctelor singulare de defectare si nevoia de securitate sunt cerinte absolut vitale pentru un mediu de productie a fost introdus si un al doilea stack de switch-uri Catalyst 9300 de distributie/core langa cel existent format din switch-uri Cisco 3650.

Pentru gestionarea eficienta a infrastructurii de comunicatii s-a ales implementarea solutiei Cisco Prime Infrastructure, o platforma software unificata care ofera o singura interfata de management pentru intregul lifecycle al retelei.

Cisco Prime Infrastructure ofera administratorului de retea o singura fereastra web de unde acesta poate sa provizioneze, sa monitorizeze, sa optimizeze si sa depaneze atat echipamentele wired, cat si pe cele wireless. Managementul retelei devine simplu si eficient din punct de vedere cost.