Cisco Secure Client – one client app to rule them all

Asteptarea a ajuns la final…Cisco a anuntat disponibilitatea noii versiuni a unuia dintre cei mai populari agenti de securitate – Cisco Secure Client (cunoscut inainte drept Cisco AnyConnect).

Securitatea la nivel de endpoint este un aspect crucial pentru orice organizatie, in special pentru cele care au adoptat sau inca testeaza scenariul de munca hibrida. In procesul de investigare, raspuns si remediere, organizatiile au tendinta sa implementeze multiple solutii software, insa la nivel de endpoint este nevoie de o simplificare si de o consolidare a platformei de securitate. Folosirea mai multor solutii creste metricile specifice unui SOC (Security Operations Center) ca de exemplu MTTD – Mean Team to Detect si MTTR – Mean Time to Remediate intrucat gradul de complexitate creste, managementul este mai incalcit, si la fel si partea de mentenanta (upgrade-uri / patch-uri). Si nu aducem in discutie procesul de invatare a acestor solutii de catre echipa de securitate. Aici isi arata utilitatea si valoarea Cisco Secure Client – o solutie familiara de protectie a endpoint-urilor care scapa organizatiile de munca necesara gestionarii si monitorizarii mai multor aplicatii de endpoint, oferind o singura interfata de administrare pentru un management simplificat si consolidat a mai multor servicii de securitate.

Secure Client reprezinta noua generatie de AnyConnect si se bazeaza foarte mult pe modularitatea acestuia. Cisco Secure Endpoint este acum un modul integrat complet in noul Secure Client si pe langa vechile metode de instalare (pre-deploy prin SCCM/MSI, web deploy prin firewall/ISE/router), Cisco face disponibil si managementul din cloud-ul Cisco SecureX. Organizatiile vor castiga multiple beneficii cand vor folosi Cisco Secure Client:

  • un TCO (total cost of ownership) mai mic avand un singur client care ofera multiple servicii de securitate
  • monitorizare continua a endpoint-ului prin modulul de vizibilitate si integrarea cu Cisco Secure Analytics
  • politici de acces unificate pe fir, wireless si VPN
  • verificarea posturii dispozitivului folosit de utilizator la accesarea unei resurse
  • conexiune sigura, stabila, inteligenta si always-on
  • experienta consistenta si interfata familiara pentru utilizator
  • inceperea calatoriei catre o infrastructura de tipul ZTNA (Zero Trust Network Access) cuplata cu tehnologii de tipul SASE (Secure Access Service Edge)
  • integrare nativa cu solutiile de securitate din portofoliul Cisco Secure
  • lipsa nevoii de a invata o noua platforma de securitate

Cisco Secure Client reprezinta urmatorul pas pe care organizatia dumneavoastra trebuie sa il faca cu privire la implementarea si managementul agentilor de securitate la nivel de endpoint. Cu o abordare modulara si integrata, Secure Client reprezinta oferta Cisco pentru EDR (Endpoint Detection and Response), SASE ZTNA si multe alte servicii de securitate care ajuta organizatiile sa isi imbunatateasca postura totala de securitate.

Mihai Dumitrascu, Sr Systems Engineer