Studiul: Adoptia tehnologiilor Cloud in Romania

Descoperă în studiu:

  • Cum gestionează companiile soluțiile cloud
  • Provocările implementării și gestionării infrastructurilor dezvoltate în cloud
  • Planuri de viitor referitoare la tehnologiile cloud computing
  • Ce avantaje te așteaptă după implementarea unei soluții cloud

Impactul tehnologiilor cloud in software development

Studiu de caz Blugento

Situația inițială

Blugento a dezvoltat o soluție Software-as-a-Service dedicată comercianților. Este vorba despre un magazin online complet personalizat care rulează pe Magento.

Iterația initiala rula fiecare magazin pe mașini virtuale individuale, lucru ineficient din punct de vedere financiar, greu de gestionat și, de asemenea, lipsit de redundanța dorită.

Solutii Cloud implementate la Clienti Dendrio

Pentru Vis Viridis participarea la AWS Loft Bucuresti a insemnat migrarea aplicatiei Arendis in AWS folosind Dendrio ca partener de consultanta pentru finalizarea migrarii incepute cu arhitectii AWS. Implicarea rapida a consultantului Dendrio a ajutat Vis Viridis sa schimbe in timpul evenimentului platforma aplicatiei Arendis care face diferenta in piata agro din Romania. Arendis economisteste timpul alocat documentelor de arenda. Toate actele se genereaza si se completeaza rapid. Toate informatiile necesare arendatorilor sunt la un click distanta. Pentru a oferi acest lucru intr-un mod scalabil, rapid si securizat, Vis Viridis a ales sa utilizeze serviciile AWS precum Amazon Elasticache Redis cluster, Elastic Load Balancer, EC2, Amazon S3, Amazon RDS pentru MySQL, Amazon SES si Amazon SNS. Printre beneficiile remarcate imediat se numara: scalarea resurselor alocate astfel incat sa poata deservi mai bine clientii, reducerea overhead-ului cu administrarea bazei de date si cresterea nivelului de securitate. Pentru Vis Viridis, serviciile de suport pentru migrare, operare si optimizare oferite de Dendrio au inseamnat scalarea aplicatiei Arendis pentru a putea deservi toti clientii din piata agro din Romania.

Nicio zi nu seamănă cu alta și niciuna cu Black Friday, așa că am gândit pentru F64 o infrastructură cloud flexibilă și eficientă. Pentru că fiecare zi merită capturată.Mulțumită soluțiilor cloud ce au fost aplicate cu ajutorul Dendrio, clienții celui mai mare retailer foto-video din țară au avut parte de o experiență de shopping plăcută și neîntreruptă iar echipa F64 a putut analiza rapid funcționalitățile site-ului.

Pentru F64, upgrade-ul Dendrio a înseamnat că fiecare comandă a fost privită printr-o lentilă mai clară cu o viteză mai mare de declanșare.

Oferim soluții Cloud pentru site-ul Noriel. Poți oferi bucurie cu orice ocazie, indiferent de cât de mulți copii vor jucării în același timp.Migrarea întregii infrastructuri Noriel în cloud cu ajutorul Dendrio a însemnat o îmbunătățire a experienței de shopping pentru clienți și o stabilitate crescută, chiar și în momente de supraîncărcare. În plus, Dendrio a scăzut semnificativ costurile și a asigurat accesul la un pachet de servicii care să sprijine viziunea companiei și creșterea continuă.

Pentru Noriel, upgrade-ul Dendrio a arătat că poți pune un univers de jucării într-un singur loc, fără să te joci cu răbdarea celor care le caută.

Am colaborat cu experti Dendrio in timp ce gestionam un proiect de migrare AWS. Ei au avut grija de aspecte tehnice precum: extragerea mediilor virtuale de la fostul nostru furnizor de gazduire, pregatirea unor noi medii virtuale, pregatirea configuratiei AWS, a retelelor si a securitatii, activarea noilor medii in AWS, efectuarea de verificari si transferul de cunostinte catre inginerii nostri de operatiuni. Ei au reusit sa reduca costurile operationale cu 50%, adaugand valoare (performanta si securitate) resurselor Cloud. Pe tot parcursul proiectului, consultantii Dendrio s-au integrat perfect in echipa de proiect, prezentand excelente abilitati de comunicare si munca in echipa. Ei au impartasit cunostintele cu noi si ne-au invatat cum sa folosim resursele AWS si sa crestem eficienta acestora. In ansamblu, a fost o experienta valoroasa si astept cu nerabdare o colaborare viitoare cu ei. Ii recomand ca partener de incredere care poate furniza servicii de calitate in limita timpului si a costurilor.