Securitate-Microsoft-Tech-Days

Microsoft Tech Day 2020: securitatea, element de bază în strategia Microsoft

Unul dintre principalele efecte ale transformării accelerate parcurse de mediul business în ultimele luni a fost prioritizarea securității informatice. Este o evoluție firească în condițiile în care:

  • 89% dintre companii au adoptat deja strategii de tipul „Remote everything“;
  • 54% dintre responsabilii cu securitatea nu aveau planuri de reziliență operațională adecvate pandemiei de COVID-19;
  • 52% dintre organizații întâmpină probleme de conformitate în ceea ce privește punerea în aplicare a modelului lucrului la distanță.

Sub efectul pandemiei și prioritățile companiilor în materie de securitate IT s-au schimbat sensibil, a explicat Hrvoje Klapan, modern work business group lead Microsoft Central Eastern Europe. Astfel, dacă la începutul anului investițiile se îndreptau preponderent spre achiziția de soluții anti-Phishing și de sisteme SIEM, în prezent, pe primele locuri se află, la egalitate, aplicațiile de autentificare multi-factor și cele de securizare a echipamentelor utilizatorilor finali.

Pentru a răspunde acestor nevoi actuale, precum și celor viitoare – unde protecția în Cloud devine critică –, Microsoft a dezvoltat un portofoliu extins de securitate, construit pe principiile abordării „Zero trust“ și care integrează soluții precum Office 365 E5 Security, Azure Security Center sau Azure Sentinel. Iar rezultatele sunt notabile, Microsoft fiind nominalizat de Gartner ca pe zona aplicațiilor de Access Management, Cloud Access Security Brokers, Enterprise Information Archiving, Endpoint Protection Platforms și Unified Endpoint Management Tools.

Toate aceste tendințe de piață decriptate de oficialii Microsoft au fost exemplificate concret pe parcursul celor trei zile nu doar prin prezentarea soluțiilor și serviciilor lansate, ci și prin demo-uri de aplicații concrete, care au cuprins de la aplicații de PowerBI sau Speech recognition pentru crearea de asistenți virtuali, până la modalități practice de utilizare a soluțiilor de securitate în sectorul public. Pentru mai multe detalii despre noutățile tehnologice prezentate în cadrul Microsoft Tech Day 2020, specialiștii Dendrio vă stau la dispoziție.