Siguranță și soluții inteligente (la locul de muncă) prin modul de lucru hibrid

Modul de lucru hibrid reprezintă tranziția celor care lucrează de la birou către o nouă realitate în care siguranța și confortul angajaților este pusă pe primul loc, iar productivitatea eficientizată de un birou inteligent este valoarea adăugată de care companiile pot beneficia în urma investițiilor într-o astfel de soluție. În timp ce un procent semnificativ de 23% din angajații europeni consideră că munca le impactează siguranța și starea lor de sănătate, conform European Trade Union Institute, 2021 este un an în care din ce în ce mai multe companii dezvoltă și aleg să implementeze soluții care reducă aceste riscuri de siguranță. 

O astfel de soluție este pusă la dispoziție de echipamentele Cisco Webex, care împreună cu platforma Room OS fac din munca la birou o experiență plăcută și productivă, fie că este vorba de un sistem hibrid, sau munca tradițională la birou. Citește acest articol în continuare pentru a afla cum poți personaliza un sistem de lucru inteligent concentrat pe nevoile de siguranță și securitate ale echipelor tale. 

Asigură angajaților și vizitatorilor siguranță și eficacitate încă din zona de recepție

Semnalizarea digitală și aplicațiile web personalizate sunt două funcții Webex extrem de valoroase, în mod special pentru spațiile dedicate zonei de recepție, de unde vizitatorii se pot familiariza cu instrumentele de evaluare a sănătății și cu ghidul de siguranță aplicat modului de lucru hibrid. Cele două funcții pot fi utilizate totodată și în alte scopuri organizaționale precum confirmarea recepției contactless, informarea cu noutăți ale companiei și sondaje de satisfacție.

  • Semnalizarea digitală este o funcție indispensabilă angajaților tăi deoarece aceasta oferă informații de interes pentru siguranța și confortul acestora la locul de muncă. Această funcție este implementată astfel încât ea poate centraliza distribuirea mesajelor pentru toate sălile de conferință în câteva secunde, atunci când dispozitivele de prezentare nu sunt utilizate în mod activ. Semnalizarea digitală necesită Webex Share, Webex Room Phone, Webex Desk Pro, Webex Board Series, Webex Room Series, Webex Room Kit Series, și Webex Room Panorama Series.
  • Aplicațiile Web reprezintă o soluție necesară a măsurilor de siguranță inteligente pe care le poți implementa, în special pentru gestionarea vizitatorilor din punct de vedere al traficului, cât și pentru planificarea verificărilor de sănătate înainte de a ajunge în spațiile de lucru comune. Această soluție necesită Webex Desk Pro și Webex Board Series.

Oferă promisiunea distanței sociale cu instrumentele de colaborare ale biroului inteligent 

Majoritatea angajaților care se întorc la birou sunt entuziasmați de a se revedea și petrece timp cu colegii, însă la fel de mulți sunt în același timp preocupați de condițiile în care vor putea colabora cu colegii, astfel încât spațiul personal să rămână acea siguranță de care au nevoie.

În aceste condiții, angajații au nevoie de un spațiu dedicat de unde pot colabora interactiv cu colegii, dar care să îi ajute să aibă contact redus cu dispozitivele comune, iar acest lucru este posibil cu soluția oferită de Cisco, care cuprinde:

  • Webex Desk Pro, un dispozitiv care va întrece așteptările oricui datorită caracteristicilor de suprimare a zgomotului, utilizării fundalurilor virtuale și a capabilităților avansate de co-creare, toate acestea gestionate de tehnologia inteligenței artificiale.
  • Cisco Headset 700 pot transforma experiența la birou într-un spațiu foarte productiv, datorită capacității setului de suprimare a zgomotului de fundal, crescând astfel nivelul de concentrare pe perioada lucrului în spațiul dedicat.

Eficientizează procesul de identificare și ocupare a sălilor disponibile

În spațiile de lucru aglomerate, identificarea sălilor libere pentru a participa la conferințe poate deveni o provocare. De cele mai multe ori, atât personalul executiv cât și managementul nu reușesc să eficientizeze acest proces, iar întoarcerea la birou poate pune și mai multă presiune din cauza nevoii de a activa într-un spațiu cât mai sigur. Informarea personalului cu privire la disponibilitatea sălilor unde pot ține fie o conferință sau o discuție one-on-one este vitală atunci când unul din scopurile principale ale companiei tale este de a asigura comunicarea eficientă cu angajații într-un sistem de lucru hibrid. Soluțiile Cisco pun în prim-plan această nevoie, aceștia punând la dispoziție:

  • Asistență în colaborare la birou cu ajutorul Cisco Webex Room Navigator. Acest instrument de colaborare oferă acces instant la informații privind detaliile conferințelor, precum contacte, directoare, sau conținut.
  • Rezervarea fără atingere a sălilor și extensiile dedicate conferințelor sunt utile celor care urmăresc în ce stadiu de ocupare se află anumite săli, totul la un LED distanță, care indică stadiul în funcție de culorile verde și roșu. Rezervarea unei săli se poate face cu ajutorul Webex Desk Pro, Webex Board Series, Webex Room Series și Webex Room Kit Series. 

Schimbă dinamica modului de lucru hibrid din timpul conferințelor

Pe măsură ce tot mai mulți angajați se întorc la birou, spațiul de lucru va începe să devină cât mai dificil de gestionat respectând condițiile de siguranță. Acest factor poate să intervină în nivelul de productivitate al angajaților care sunt mai afectați senzorial, ca urmare a impactului pandemiei asupra vieții sociale.  Astfel, este important să poți oferi o întoarcere la birou în siguranță, unde informarea și asistarea angajaților pe parcursul zilei este una din principalele preocupări. Nu în ultimul rând, eficientizarea spațiului de lucru într-un mod cât mai inteligent trebuie să reprezinte o prioritate pe agenda de activități. 

Soluțiile Cisco pentru modul de lucru hibrid se dovedesc a fi răspunsul la provocările menționate, iar cele mai importante funcții pe care le oferă în cazul participării la conferințe sunt:

  • Alertele de distanțare socială, atunci când numărul de persoane dintr-o încăpere a depășit capacitatea stabilită. Acestea funcționează pe baza detecției faciale, sunt gestionate din Control Hub și sunt disponibile pe următoarele dispozitive: Webex Desk Pro, Webex Board Series, Webex Room Series, Webex Room Kit Series, și Webex Room Panorama Series.
  • Notificările de curățenie din spațiile de colaborare, care au rolul de a informa angajații cu privire la indicatori precum timpul trecut de la ultima ocupare a sălii, confirmarea curățeniei, de câte ori a fost ocupată sala de la ultima dezinfectare a sălii, depășirea capacității numărului maxim de persoane conform condițiilor de igienizare. Aceste notificări pot fi vizualizate pe Cisco Touch 10 și Webex Room Navigator sau pe Cisco Webex Board-uri.
  • Interfață de control fără atingere, care se va dovedi a fi foarte utilă acelor angajați care se simt inconfortabil să atingă suprafețele comune. Experiența utilizatorului este accentuată cu ajutorul Webex Assistant alimentat de inteligență artificială, iar conexiunea între dispozitive este posibilă pe următoarele: Webex Share, Webex Room Phone, Webex Desk Pro, Webex Board Series, Webex Room Series, Webex Room Kit Series, și Webex Room Panorama Series.
  • Funcția de partajare wireless oferă posibilitatea de a distribui conținut către orice dispozitiv Webex din rețea, fără a necesita descărcarea unei aplicații sau înregistrarea în cont. Această funcție este concepută în mod special pentru cei care sunt vizitatori în birou, pentru a eficientiza interacțiunea cu spațiul de lucru al companiei tale. Disponibilitatea vizitatorilor de partajare a conținutului este posibilă pe Webex Room Phone, Webex Desk Pro, Webex Board Series, Webex Room Series, Webex Room Kit Series și Webex Panorama Series. 

Un mod de lucru hibrid care oferă o asemenea dinamică necesită și o monitorizare a utilizării spațiului de lucru dintr-un astfel de birou inteligent, iar Control Hub-ul oferă această perspectivă de ansamblu în timp real cât și ca istoric, în urma analizei întregii activități dintr-o anumită sală. 

Dacă faci parte din companiile care își doresc să grăbească procesul de transformare tehnologică, echipa noastră te va ajuta să aplici pentru tipul de finanțare potrivit nevoilor tale, cât și în procesul de implementare a soluțiilor pe care le-ai ales. Pentru a afla mai multe despre cele două programe de finanțare pe care le putem explora împreună, Măsura 222 – Fonduri nerambursabile pentru digitalizarea IMM-urilor și/sau finantarea echipamentelor prin Grenke, intră în legătură directă cu unul dintre consultanții noștri. 

Deasemenea, din link-ul de mai jos poți afla mai multe detalii despre cum arată și cum te poate ajuta biroul hibrid pe care echipa noastră îl va implementa pentru compania ta. 

Descoperă cum arată biroul viitorului