Fonduri disponibile pentru implementarea biroului hibrid

Una dintre sintagmele cele mai rostite în mediul de afaceri în ceea ce privește modul de lucru este cea de birou hibrid. După un 2020 în care munca de la distanță a fost principala opțiune a angajaților români, 2021 se anunță drept anul biroului hibrid. Un studiu realizat de Boston Consulting Group și Best Jobs arată faptul că 9 din 10 angajați români ar prefera un loc de muncă hibrid, unde prezența la birou nu este necesară decât parțial. În aceste condiții, ce îți rămâne ție de făcut? Să te asiguri că oferi echipei tale condiții optime pentru a putea colabora în contextul în care o parte dintre membrii ei vor fi la birou, iar restul vor continua să muncească de acasă.

Cum să asiguri echipei tale condiții optime de colaborare în biroul hibrid

Tehnologia vine în ajutorul tău cu diferite sisteme și device-uri care creează mediul propice colaborării. Poate fi vorba, de exemplu, de terminalele de comunicare Cisco, care ajută la păstrarea nivelului productivității, însă în condiții de siguranță, sau de tool-uri precum Webex Desk Pro care poate simplifica modul în care echipa colaborează. Este foarte simplu de utilizat, spui doar „Webex, start my meeting” și deja ești în întâlnire. Acesta vine cu o serie de avantaje care vor fi, cu siguranță, apreciate de echipa ta:

  • Are activat „proximity paring”, deci cei care participă se pot conecta fie de pe telefon, fie de pe laptop
  • Oferă webex assistant, prin care pot fi adăugați participanți la meeting sau poate fi oprit microfonul prin comenzi vocale
  • Deține face detection și recognition, inclusiv funcție de noise cancelling, anulând zgomotul de fundal, o funcție foarte utilă celor care muncesc remote.

Pe de altă parte, în contextul modului de lucru hibrid, un alt aspect foarte important este cel legat de riscul compromiterii datelor de acces la resursele companiei. Pentru ca angajații tăi să poată munci de oriunde, deci să poată avea acces la resurse în siguranță, există seturi de soluții de securitate, cum este, de exemplu, Cisco Secure Remote Worker, cu ajutorul căruia se realizează verificarea identității și confirmarea unui acces legitim, accesul securizat la resursele și fișierele companiei și protejarea angajaților împotriva încercărilor de phising sau atacurilor malițioase.

Cum poți obține finanțare pentru implementarea modului de lucru hibrid

Acum că ai văzut la ce soluții tehnice poți apela pentru a reuși să oferi echipei tale cele mai bune condiții de colaborare în contextul modului de lucru hibrid, îți oferim și două recomandări în ceea ce privește obținerea de fonduri în acest scop.

Una dintre soluții este aplicarea pentru finanțare prin Măsura 222-Fonduri nerambursabile pentru digitalizarea IMM-urilor. Este vorba despre o măsură al cărei furnizor este Ministerul Fondurilor Europene, iar administratorii acestor fonduri, cei care aprobă proiectele și redirecționează finanțările, sunt Agențiile pentru Dezvoltare Regionale. Aplicând pentru acest tip de finanțare vei putea beneficia de decontarea investițiilor în digitalizarea companiei tale și vei putea obține sume cuprinse între 30.000 de euro și 100.000 de euro, care pot reprezenta 90% din proiect.

Iată în ce scop poți folosi aceste sume:

  • Achiziționarea de hardware IT&C, dispozitive și echipamente necesare;
  • Cumpărarea de licențe/aplicații software/baze de date;
  • Servicii de găzduire, inclusiv servicii de tip cloud și SaaS(Software as a Service);
  • Servicii pentru consolidarea securității cibernetice.

Dacă intenționezi să aplici pentru a obține finanțare prin această modalitate, te putem ajuta noi atât prin oferirea de echipamente și software, cât și de consultanță, astfel încât proiectul tău să aibă cele mai mari șanse de a primi finanțarea.

Cea de-a doua soluție pentru a obține fondurile necesare este finanțarea echipamentelor prin Grenke. Această companie îți poate oferi finanțare de la închiriere până la vânzarea cu plata în rate, pentru ca tu să poți pune la dispoziția echipei tale echipamentele dorite. Ai la dispoziție inclusiv varianta de a le închiria pe termen lung, iar la finalul contractului fie să prelungești perioada de închiriere, fie să returnezi echipamentele. La finalul contractului de închiriere, echipamentele pot fi vândute către terți, persoane juridice sau PFA-uri, la valoarea de 5% din valoarea de înregistrare a bunului.

Și dacă vei decide să alegi acest gen de finanțare suntem aici pentru a te susține și pentru a-ți oferi consultanță.

Trecerea la modul de lucru hibrid are mai multe aspecte, fiecare dintre ele fiind important în felul lui. De la cum comunici echipei de intenția de a trece la biroul hibrid, până la soluții tehnice de colaborare. Poți afla mai multe informații utile pentru implementarea modului de lucru hibrid descărcând ebook-ul „Biroul hibrid. Ești gata pentru viitor? ”