Amazon Elastic Compute Cloud

Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) este un serviciu web ce ofera capacitate de procesare in AWS. Scopul acestui serviciu este de a simplifica accesul programatorilor care vor sa dezvolte aplicatii accesate la nivel global. 

Interfata serviciului Amazon EC2 este usor de utilizat si permite acces la configurarea capacitatii necesare fara batai de cap. Ofera control complet al resurselor de procesare si permite rularea aplicatiilor in mediul testat deja de Amazon. Reduce timpul necesar obtinerii si boot-arii unor instante noi de servere la doar cateva minute, permitand o scalare rapida a capacitatii, atat in sus cat si in jos, in functie de evolutia cerintelor. Amazon EC2 schimba economia puterii de procesare oferind posibilitatea de a plati doar pentru capacitatea utilizata. Amazon EC2 ofera programatorilor instrumentele necesare pentru a construi si testa aplicatiile, dar si izolarea lor in medii securizate.

ELASTIC WEB-SCALE COMPUTING

Amazon EC2 permite cresterea sau scaderea capacitatii in cateva minute, nu ore sau zile. Poti avea una, sute sau chiar mii de instante de serevere simultant sau poti folosi Amazon EC2 Auto Scaling pentru mentinrea flotei de EC2 astfel incata aceasta sa scaleze automant in sus sau in jos in functie de nevoii astfel incat performanta sa fie maxima iar costurile minime. Pentru a scala mai multe servicii aveti la dispozitie AWS Auto Scaling.

FLEXIBILITATE

Exista multiple tipuri de instante, sisteme de operare si pachete de servicii dintre care se poate alege. Amazon EC2 permite alegerea configuratiei dorite in materie de memorie, CPU< storage, dimensiunea partitiei de boot pentru sistemul de operare si aplicatiile alese. De exemplu, printre optiunile de sisteme de operare se regasesc numeroase distributii de Linux si de Microsoft Windows Server.

SECURITATE

Securitatea la AWS are cea mai mare prioritate. In calitate de client AWS, veti beneficia de un data center si o arhitectura de retea construite pentru a raspunde celor mai riguroase cerinte de securitate ale organizatiilor din lumea intreaga. Amazon EC2 lucreaza impreuna cu Amazon VPC pentru a oferi securitatea si reteaua de care aveti nevoie pentru a avea resursele de procesare in cloud.

INTEGRARE

Amazon EC2 se integreaza cu majoritatea serviciilor AWS cum ar fi Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), si Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) pentru a oferi o solutie completa, securizata de computing, query processing si cloud storage pentru o gama larga de aplicatii.

Consultantul nostru te poate ajuta: