Cisco Umbrella

Cisco Umbrella utilizeaza infrastructura internetului pentru a bloca destinatiile malitioase inainte de a se stabili o legatura cu acestea. Avand o prima linie de aparare in cloud, nu doar ca se salveaza bani, dar se adauga un layer de securitate foarte eficient prin :

  • verificarea cererilor de la nivel de DNS & IP inainte de stabilirea conexiunii, indiferent de port sau de protocol
  • proxy inteligent pentru domeniile riscante astfel incat fisierele si URL-urile sa fie analizate inainte de accesare
  • blocarea comunicatiilor cu servere de tip command & controll pentru oprirea sustragerii de informatii sau executarea ransomware-urilor cu criptare

Cisco Umbrella este un layer de securitate pe baza de agent astfel incat utilizatorii beneficiaza de aceeasi protectie indiferent daca sunt in reteaua de la birou, in delegatie sau acasa. Pentru administratorii infrastructurii IT, Umbrella ofera vizibilitate in URL-urile accesate de fiecare utilizator, de pe fiecare dispozitiv, din orice locatie si blocheaza atacurile inainte ca acestea sa ajunga in retea sau pe dispozitiv. Fiind o solutie care ruleaza in cloud, o platforma open, Umbrella poate fi integrata usor cu sistemele actuale de securitate oferind informatii in timp real despre amenintari curente si in desfasurare.

Majoritatea solutiilor de securitate ingreuneaza traficul de date prin procesarea suplimentara a verificarilor datelor. Umbrela analizeaza doar DNS-ul inainte de stabilirea conexiunii. Raspunde cu IP-ul serverului cautat in timp foarte scurt daca acesta este acceptat. Daca nu este acceptat trimite un mesaj setat de administrator pentru site-urile blocate. Dar raspunsul vine foarte repede, astfel incat utilizatorii ar putea observa chiar o imbunatatire a vitezei de accesare a site-urilor.

Consultantul nostru te poate ajuta: